Boeren overladen voedselbank met appels

Appels uitgedeeld bij de voedselbank. Foto: Daan Prest

Ruim 45.000 appels zijn dinsdag uitgedeeld door boeren en tuinders bij verschillende verzorgingshuizen, scholen en voedselbanken in heel Nederland. Ook bij Voedselbank Zuidwest-Drenthe, bij het uitgiftepunt in Meppel.
Lees meer over
Meppel

Aanleiding voor de actie is de Dutch Food Week, die duurt van 10 tot en met 17 oktober. Deze week draait alles om voedsel van eigen bodem. Centraal staan daarbij de voedselproductie en nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben. Het thema van dit jaar is ‘verbinding’. Daarbij horen de vragen: ‘wat eten we?’ en ‘hoe komt het op het bord?’.

Boeren brachten dinsdag ook kisten vol appels naar bij voedselbank Zuidwest-Drenthe, op de locatie in Meppel. Vanaf daar worden de appels verder gedistribueerd naar andere voedselbanken in regio. “Met name in Drenthe zijn de appels voornamelijk uitgedeeld bij voedselbanken. Die kunnen in deze tijd zeker iets extra’s gebruiken”, vertelt Marieke van de Sande, communicatie adviseur van LTO Noord “Na deze actie merken we gelijk al meer waardering naar de boeren toe. Ze zijn ook trots op hun product. We wilden met deze actie ook laten zien waar het eten nou eigenlijk vandaan komt.”

Nieuws

Meest gelezen

menu