Culturele seizoen Meppel gaat van start tijdens Drentse Uitmaand

Op zaterdag 15 augustus werd Tafel in de Tuin al eens gehouden, met succes. Foto: Leo de Harder

September is traditiegetrouw de maand waarin het nieuwe culturele seizoen in Drenthe gevierd wordt. Dit jaar kunnen vanwege de coronamaatregelen vele geplande activiteiten niet doorgaan, maar inwoners van Meppel kunnen deze Drentse Uitmaand nog steeds van verschillende activiteiten genieten.

Drentsch Peil XL presenteert op 18 september in Meppel nieuwe Drentse live-acts. Veelbelovende rock- en popbands, singer-songwriters, maar ook dj’s en hiphop acts zijn op verschillende locaties in de stad te bewonderen op dit gratis toegankelijke festival.

Wim Stoppelenburg

In het Meppeler kunst- en cultuurcentrum Zael zijn in september verschillende voorstellingen gepland die eerder dit jaar vanwege corona zijn afgelast. De Meppeler componist, dirigent en pianist Wim Stoppelenburg brengt op zondag 6 september zijn humanistisch oratorium over de wereldberoemde Rotterdamse denker over vrijheid en vrede Desiderius Erasmu ten gehore. Esther de Vos, mezzo-sopraan en Carolien Fleumer, piano, brengen op zondag 27 september hun klassieke kleinkunstprogramma ‘Toujours l’amour, selten das Glück’ naar Zael. De optredens worden ook online uitgezonden via een YouTube livestream. Kaartjes zijn te koop via www.zael.nl.

Tafel in de Tuin

Op 19 september veranderen inwoners van Meppel hun tuin in een rommelmarkt tijdens Tafel in de Tuin. Op 147 locaties in Meppel zijn verschillende tweedehands spullen en handgemaakte creaties te vinden.

De officiële opening van de Drentse Uitmaand is op zaterdag 5 september tijdens het muziekfestival The Spy And The Butcher in Emmen. Cees Bijl, gedeputeerde Cultuur van de provincie Drenthe en wethouder Robert Kleine van de gemeente Emmen openen dit festival in de Grote Kerk waar nieuw en verrassend lokaal, regionaal en landelijk poptalent acte de présence geven.

Op 12 en 13 september zijn vele historische gebouwen en kerken in de provincie te bezoeken op Open Monumentendag. Het is raadzaam om voorafgaand aan een gepland bezoek op de website van de instelling te kijken of er een aangepast programma is of speciale coronamaatregelen gelden.

De Drentse Uitmaand stimuleert inwoners van Drenthe kennis te maken met kunst en cultuur. Een overzicht van de activiteiten is samengebracht op de website www.drentseuitmaand.nl. De Drentse Uitmaand is een campagne van Stichting Kunst & Cultuur die gefinancierd wordt door de provincie Drenthe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu