De IJsvogel beleeft kleurrijke opening

Het nieuwe logo wordt onthuld. Foto: Martijn Bijzitter

De onthulling van het nieuwe logo ging niet helemaal soepel, maar het is officieel: De IJsvogel is geopend! Het is de naam van de nieuwe school die is ontstaan uit de fusie van De Oosterboerschool en De Tolter.

Het nieuwe logo met de naam van de school werd donderdag op de gevel geplaatst en afgeschermd met een doek. „Maar het waaide gisteravond nogal en dat doek waaide dus weg”, zegt Sabine Punselie, van stichting Promes. „We hebben het doek toen vastgeplakt met duct tape, maar iets te goed. Het doek kwam niet los, waardoor het logo niet meteen helemaal zichtbaar was. Ach ja, dat was ook wel grappig”, lacht ze.

De naam IJsvogel is gekozen door ouders en leerlingen. Er werd een heuse wedstrijd georganiseerd om de naam te kiezen. De IJsvogel kwam al vrij snel naar voren, omdat de vogel regelmatig over de Oosterboer vliegt en kleurrijk is.

Kleurrijk

Het thema ‘kleurrijk’ stond ook tijdens de opening centraal. De groepen kwamen elk in een eigen kleur naar school. Na een toespraak van directeur Marieke Bonen en het zingen van het nieuwe IJsvogellied, werd het logo onthuld. „Het is natuurlijk een afbeelding van een ijsvogel, eenvoudig en kleurrijk. We vinden het een mooi logo”, zegt Punselie.

Ook de rest van de dag is het feest op de IJsvogel. De leerlingen, 163 in totaal, spelen de rest van de dag spelletjes en doen mee aan allerlei activiteiten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu