De Lichtmis herrijst uit de as: serveren vanuit zeecontainer, nieuwbouw gereed in 2022

Restaurant De Lichtmis. Een mooie dag voor Peter Huisman en zijn team. Eindelijk weer aan de slag. Foto: Frens Jansen

Een brand verwoestte restaurant De Lichtmis op 12 augustus. Met vereende krachten werkte het team aan een heropening. Gisteren was de drive through een feit. Maaltijden afhalen, terwijl je in de auto zit. Coronaproof.

Het historische bedrijf is zwaar beschadigd . Het geblakerde pand staat er nog steeds, maar de ondernemersgeest van Peter Huisman en zijn team is springlevend.

Direct na de zwartste dag in de historie van het bedrijf, zette iedereen alles op alles om door te gaan. Corona maakte het niet makkelijk, maar dinsdag ging de drive through op het terrein open. Eindelijk weer reuring op de plek waar al sinds 1900 horeca zit.

Veel steun vanuit truckerswereld

Beroepschauffeurs zijn ook weer welkom. Ze kunnen maaltijden afhalen en van het tijdelijke sanitair gebruik maken. Huisman kreeg ontzettend veel steunbetuigingen uit de truckerswereld.

Het bedrijf is beroemd onder beroepschauffeurs, vanwege de grote parkeerplaats, de maaltijden, gratis wifi en het sanitair.

Keuken in zeecontainer

Op dinsdag en donderdagmiddag van 16.30 tot 19.00 uur kunnen mensen met de auto maaltijden afhalen.

„We zijn begonnen met tijdelijke voorzieningen voor beroepschauffeurs en afhaalmenu’s voor iedereen. We maken gebruik van zeecontainers met een keuken erin. Een driegangenmenu, pannenkoeken om af te halen of stamppot, we hebben voor ieder wat wils, zegt Peter Huisman. Ik ben erg blij dat we weer aan de slag zijn.”

Nieuw restaurant

Huisman is bezig met de gemeente Zwolle om een tijdelijk paviljoen te mogen bouwen, een soort strandtent, waarin het bedrijf weer verder kan. Ook dat is tijdelijk, want de ondernemer wil op het terrein een nieuw restaurant bouwen.

Als iedereen een beetje meewerkt, moet de nieuwbouw medio 2022 opengaan. Een nieuw pand met ouderwetse gastvrijheid, zoals de gasten die al 126 jaar gewend zijn op deze plek. De Lichtmis is al vijf generaties eigendom van dezelfde familie.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu