De inschrijving van de toerroute van de Ronde van Drenthe is in volle gang

Handfietsers bedwingen de VAM-berg. Ronde van Drenthe

Niet alleen de profrenners die meedoen aan de Ronde van Drenthe kunnen in het weekend van 23 en 24 oktober het Drentse landschap vanaf het fietszadel bewonderen, ook de voor de amateurs zijn weer routes uitgezet.
Lees meer over
Meppel
Assen
Coevorden
De Wolden
Emmen
Hoogeveen
Midden-Drenthe
Westerveld

De inschrijving toerversie van de Ronde van Drenthe is in volle gang, maar liefhebbers kunnen zich nog inschrijven. Voorinschrijven kan tot en met dinsdag 19 oktober .

Op zaterdag 23 oktober kunnen deelnemers meedoen aan de 60 en 125 kilometer. Daarnaast staan er voor handbikers routes van 25 en 60 kilometer op het programma. Op zondag 24 oktober wordt het programma uitgebreid met een toertocht van 200 kilometer. Een deel van het parcours is gelijk aan de profrondes en uiteraard zit de VAM-berg in de route.

Vanaf De Magneet

De start is beide dagen vanuit De Magneet in Hoogeveen. De vaste startplek van de Ronde van Drenthe, theater De Tamboer, is niet beschikbaar in oktober. „De nieuwe startlocatie is ruim en goed toegankelijk en beschikt ook over invalidentoiletten. Voor beide dagen geldt dat deelnemers rekening moeten houden met de start van de wereldbekerwedstrijd voor vrouwen (zaterdag) en de profronde voor mannen (zondag). Het kan voorkomen dat de recreatieve renners de profs even voorrang moeten verlenen”, vertelt organisator Femmy van Issum.

Parkeren

Om overlast op het parkeerterrein van het nabijgelegen winkelcentrum de Grote Beer te voorkomen worden deelnemers aan de toerversie gevraagd te parkeren aan de Terpweg 1 (voorheen Maxx), bij zwembad De Dolfijn of bij het Activum in Hoogeveen. „Dit is slechts een paar minuten fietsen naar de startlocatie”, laat de organisatie weten. Bij het parkeerterrein van het winkelcentrum in de wijk Krakeel komen borden om deelnemers aan de tourversie te wijzen op deze andere parkeerlocaties. „We willen de ondernemers deze dag geen overlast bezorgen”, aldus Van Issum.

Navigatie

De routes zijn alleen met navigatie te volgen, de bekende routebordjes zijn volgens Van Issum verleden tijd. Alleen bij de VAM-berg is er nog sprake van ‘bepijling’. Voor alle deelnemers is het dragen van een harde schaalhelm verplicht en deelname is alleen toegestaan met een racefiets of mountainbike. Onderweg zijn er diverse stempelposten.

Er is dit jaar geen Kids-route en ook ‘De Wolden E-bike tocht’ komt te vervallen. Er wordt voor een goed doel gefietst en dat is dit jaar de oncologie- en covidafdelingen van de Drentse ziekenhuizen.

Na afloop ontvangen de deelnemers in MFC De Magneet een herinnering.

Nieuws

Meest gelezen

menu