Dirk-Siert Schoonman geïnstalleerd als dijkgraaf van WDODelta

Installatie Dirk-Siert Schoonman, de nieuwe dijkgraaf voor Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) door de Commissaris van de Koning in Drenthe, Jette Klijnsma. Foto: Freddy Schinkel.

Dirk-Siert Schoonman (52) werd dinsdag geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta), in Theater De Spiegel in Zwolle.
Lees meer over
Meppel
Assen
Midden-Drenthe

Schoonman is benoemd voor een periode van 6 jaar. Hij volgt de in augustus vorig jaar overleden Herman Dijk op.

De nieuwe dijkgraaf was tot voor kort heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe en heeft zitting in het dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen met energie, waterkwantiteit en watersysteem in zijn portefeuille. Lange tijd is hij melkveehouder geweest en actief als bestuurder bij land- en tuinbouworganisaties. Als dijkgraaf is Schoonman voorzitter van het algemeen bestuur en van het dagelijks bestuur van WDODelta.

Grote opgaven

Schoonman: ,,Sinds 2015 ben ik bestuurlijk verbonden aan de waterwereld. Fantastisch hoe waterschappen steeds zichtbaarder zijn geworden door de grote opgaven, zoals aanpassing aan de gevolgen van de klimaatsverandering. Een opgave waar ook het werkgebied van WDODelta voor staat. Ik ga graag bij dit waterschap als dijkgraaf aan de slag. Een prachtig gebied met heel veel water, van droog tot nat en van hoog tot laag”.

Nieuws

Meest gelezen

menu