Dirk-Siert Schoonman wordt nieuwe dijkgraaf

Dirk-Siert Schoonman. Foto: Evert van de Worp

Dirk-Siert Schoonman wordt de nieuwe dijkgraaf voor Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

Hij volgt daarmee de in augustus vorig jaar overleden Herman Dijk op. De nieuwe dijkgraaf wordt door de Kroon benoemd voor een periode van zes jaar.

„Fantastisch hoe waterschappen steeds zichtbaarder zijn geworden door de grote opgaven zoals aanpassing aan de gevolgen van de klimaatsverandering. Een opgave waar ook het werkgebied van WDODelta voor staat”, zegt Schoonman, die sinds 2015 actief is in de waterwereld. „Dit waterschap heeft een prachtig gebied met heel veel water, van droog tot nat en van hoog tot laag.”

Momenteel is Schoonman lid van het dagelijks bestuur Waterschap Vallei en Veluwe en neemt hij zitting in het dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen met energie, waterkwantiteit en watersysteem in zijn portefeuille. Lange tijd is hij melkveehouder geweest en was hij actief als bestuurder bij land- en tuinbouw organisaties zoals LTO-Noord.

Aanbevolen

Het is overigens nog niet helemaal zeker of Schoonman de nieuwe dijkgraaf wordt. Het bestuur van WDODelta beveelt hem, unaniem, als dijkgraaf aan bij de Kroon. Als De Kroon de aanbeveling goedkeurt, is hij officieel de nieuwe dijkgraaf.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu