Discussiëren over klimaatverandering tijdens het Kerkcafé De Ontmoeting in Nijeveen. Boerin Eline Vedder en Koos Flinkert van Agrarische Natuur Drenthe vertellen over klimaatvraagstukken

Windmolen langs de Drentse Mondenweg in Eerste Exloërmond. Foto: Huisman Media

Tijdens het Kerkcafé De Ontmoeting in Nijeveen wordt op 4 november gepraat over klimaatverandering en biodiversiteit. Te gast zijn boerin Eline Vedder, ook lid van Provinciale Staten Drenthe, en Koos Flinkert van Agrarische Natuur Drenthe.
Lees meer over
Meppel

Agrarische Natuur Drenthe (AND) is een organisatie die zich namens de provincie bezighoudt met biodiversiteit. ‘Hoe kunnen boeren en burgers mee helpen de biodiversiteit te bevorderen? Koos Flinkert uit Nijeveen is bestuurslid van AND. Koos vertelt over de activiteiten van AND en op welke manier boeren en burgers daar aan bij kunnen dragen’, aldus woordvoerder Klaas Neutel.

Volgens Neutel wordt de vraag naar meer biodiversiteit als deelonderwerp van klimaatverandering ook aangestuurd door de politiek. ‘Eline Vedder uit Ruinerwold is daar als boerin en als lid van Provinciale Staten van Drenthe nauw bij betrokken. Verder is Eline actief in LTO-Nederland, waar zij zich onder andere bezighoudt met klimaatvraagstukken.

De avond in De Schalle op donderdag 4 november begint om 20.00 uur. Er wordt gewerkt met QR-codes.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu