‘Verbouwing van Ogterop is onvermijdelijk’

„En dan kom je hier op het dak uit. Als er brand is, moet je dus hier op het dak wachten totdat de brandweer komt. Nee, dat is niet ideaal.” Dorien van de Laak is net door de nooduitgang gelopen en staat op het platte dak van schouwburg Ogterop. Ze kijkt uit op de zijkant van de voormalige HBS, naast haar liggen de zonnepanelen. De vluchtroute vanuit een vergaderzaal op de bovenste verdieping van schouwburg Ogterop eindigt exact op het dak.

Interim-directeur Dorien van de Laak op het dak van Schouwburg Ogterop, waar een van de vluchtroutes eindigt.

Interim-directeur Dorien van de Laak op het dak van Schouwburg Ogterop, waar een van de vluchtroutes eindigt. foto: DVHN

Lees meer over
Meppel

Dorien van de Laak is samen met Loek Buys interim-directeur van Ogterop. Ze benadrukt dat het probleem van de vluchtroute de volle aandacht heeft. Opgelost is het nog niet, maar er wordt aan gewerkt. „Er is contact met de brandweer. Mocht er brand uitbreken, dan weet de brandweer dat het met materiaal moet komen om mensen van het dak te halen.” Toch ziet Dorien één pluspuntje in deze hele situatie. „Je ziet nu wel dat er zonnepanelen op het dak liggen.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's