Duo Knol & Kooij wandelde heel wat af in de stille maanden

De coronacrisis hakt er stevig in bij de culturele sector: in maart werden na het afkondigen van de intelligente lockdown agenda’s volledig schoongeveegd. Optredens werden geschrapt, soms verplaatst, maar het werd muisstil op de podia.

Ronald Knol (links) en Harold Kooij gebruikten de stille coronatijd om een cd op te nemen.

Ronald Knol (links) en Harold Kooij gebruikten de stille coronatijd om een cd op te nemen. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Lees meer over
Meppel

Voor Ronald Knol uit Dwingeloo en Harold Kooij uit Steenwijk, het onafscheidelijke duo K2, brak ineens een ongekende rustperiode aan. De beide muzikale virtuozen – Ronald op orgel en Harold op piano of vleugel – maakten van de nood een deugd. „Wij hadden al het plan om een nieuwe cd te maken, maar hadden daar door een overvolle agenda nooit tijd voor. Nu hebben we in april en mei 6 keer bij elkaar gezeten en zijn we wat gaan improviseren. Zo hebben we een mooi album samengesteld met de veelzeggende naam Hoop. Dat is een stuk op vleugel en orgel van meesterpianist Louis van Dijk, hij speelde dat voor zijn dood nog bij Jeroen Pauw. Je moet altijd hoop houden”, geeft Ronald Knol als boodschap mee.

Nieuws

menu