Na Assen heeft nu ook Meppel een Greenwheels deelauto. De rode auto heeft een vaste plek bij het station

De deelauto kan worden geopend via de app of met een OV-Chipkaart. Foto: Greenwheels

Bij het treinstation van Meppel staat vanaf heden een Greenwheels-auto. Meppel is hiermee de 135ste gemeente in Nederland en naast Assen de tweede gemeente in Drenthe waar inwoners gebruik kunnen maken van een deelauto van Greenwheels.
Lees meer over
Meppel

De rode auto’s zijn een uitkomst voor mensen die af en toe een auto nodig hebben. De nieuwe Greenwheels-auto in Meppel heeft een plek gekregen op het P+R terrein bij het treinstation en is daarmee ook goed te gebruiken door mensen die per trein naar de stad reizen en met de auto verder willen. Er is gekozen voor een compacte, zuinige stadsauto van het type Volkswagen up!. De deelauto van Greenwheels staat op een vaste parkeerplaats, te lokaliseren met behulp van de Greenwheels app. Een deelauto betaal je alleen bij gebruik. Iedereen met een rijbewijs kan zich aanmelden bij Greenwheels via de website of via de app. De deelauto kan worden geopend via de app of met een OV-Chipkaart.

Met het plaatsen van de deelauto zet de gemeente een volgende stap naar een duurzamer mobiliteitsbeleid. Greenwheels is blij met de vlucht in vraag naar deelvervoer, omdat deelauto’s een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in dorpen en steden. Ongeveer 24 gebruikers delen samen één Greenwheels-auto en zorgen per geplaatste deelauto zo voor gemiddeld 11 auto’s minder op straat, blijkt uit onderzoek van Goudappel Coffeng.

Bestaande vloot uitbreiden

Greenwheels plaatste in 2020, het jaar dat het bedrijf het 25-jarig jubileum vierde, de tweeduizendste deelauto in Nederland. Dit jaar werden nog eens meer dan 170 auto’s toegevoegd aan de vloot. Directeur Andrew Berkhout van Greenwheels: „Wij helpen willen onze belofte ‘een auto voor iedereen’ waarmaken. Dit doen we door uit te breiden naar nieuwe gebieden en door Nederlanders nog meer te stimuleren mee te doen aan de deelcultuur. We werken daarnaast ook hard aan de verduurzaming van de bestaande vloot en het verlagen van de CO2-uitstoot. We verwachten dit jaar dan ook meer elektrische deelauto’s op verschillende plekken in Nederland te kunnen plaatsen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu