Eigenaar 'drugsvilla' in Willemsoord blijft langer vastzitten

Het arrestatieteam bij de villa in Willemsoord. FOTO WILBERT BIJZITTER

De 65-jarige man die zondag na een politie-inval in een woning in Willemsoord werd opgepakt, blijft twee weken in voorarrest. Dat laat de rechtbank in Zwolle woensdag weten. Bij de inval werd volgens de politie een middelgroot drugslab aangetroffen.

De recherche kreeg informatie dat er mogelijk een drugslab was in de riante woning en rukte zondag met man en macht uit naar het koloniedorp. Talloze agenten en politiewagens bewaakten toegangswegen in Willemsoord. Ook cirkelde lange tijd een politiehelikopter boven de omgeving.

De woning ligt aan een lange oprijlaan die uitkomt op de Ronde Blesse. Daarbinnen troffen agenten, gekleed in kogelwerende vesten, het drugslab aan. Er werden harddrugs vervaardigd, maar welke precies is nog onduidelijk. Volgens de politie was het lab al een paar maanden in gebruik.

Beperkingen

In het lab stonden chemicaliën en afvalstoffen, die op een later moment gedumpt hadden kunnen worden volgens een woordvoerder. De afgelopen dagen werden meerdere grote vaten en kleine vaten uit het huis gehaald door rechercheteams, die tot en met dinsdag onderzoek deden bij de woning. Welke vloeistoffen daar precies in zaten en of daarmee drugs werden gefabriceerd, is niet duidelijk.

De 65-jarige eigenaar van de woning wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab en zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het is nog niet bekend of er meerdere verdachten betrokken zijn bij het lab en of er een verband is met andere drugslabs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu