Formatie van nieuw college in Meppel gaat voortvarend van start: Sterk Meppel, VVD en D66 onderhandelen verder over 'mooi akkoord'

Het gemeentehuis in Meppel. Foto: Mediahuis Noord

De formatie van een nieuwe coalitie in de gemeente Meppel gaat een volgende fase in. De onderhandelaars van de partijen Sterk Meppel, VVD en D66 hebben afspraken gemaakt over het vervolg van het proces om een nieuw college te vormen.
Lees meer over
Meppel

De drie partijen besloten na inleidende gesprekken samen verder te willen en de mogelijkheid tot het vormen van een coalitie te gaan onderzoeken. Onder leiding van procesbegeleider Ronald Vuijk zijn de onderhandelaars nu bezig met het maken van afspraken en de stappen die nog gezet moeten worden om tot een gezamenlijk akkoord te komen.

,,We hebben met elkaar een strakke planning opgesteld en hebben er vertrouwen in dat we met elkaar als formerende partijen in de komende tijd een mooi akkoord bereiken waarin onze plannen en ambities voor de gemeente Meppel bij elkaar komen”, laat Eduard Annen, fractievoorzitter van Sterk Meppel, weten.

Sterk Meppel veroverde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart zeven zetels en dat was er eentje meer dan de partij in 2018 wist te winnen. Sterk Meppel kreeg bijna 30 procent van het totale aantal stemmen in Meppel. De VVD verloor in maart ten opzichte van vier jaar geleden een zetel en hield er vier over. D66 won daarentegen een stoeltje en zit nu met twee zetels in de gemeenteraad.

Nieuws

menu