Gemeente Meppel verplicht mondkapjes in gemeentelijke gebouwen (zoals stadhuis en Secretarie)

Het stadhuis in Meppel. Foto: Daan Prest

Het is in de gemeente Meppel per direct verplicht om mondkapjes te dragen in het stadhuis, activeringscentrum MensA, het Leerwerkcentrum en Kunsthuis Secretarie. Dat heeft de gemeente besloten.
Lees meer over
Meppel

Het gaat om het gebruik van niet-medische mondkapjes. Deze zijn voorlopig verplicht in de publieke gedeelten van gemeentelijke gebouwen. Het gaat om de centrale hal, de raadzaal en de vergaderzalen op de begane grond in het stadhuis, het havenkantoor aan het Westeinde, het Leerwerkcentrum, de MensA, en de Secretarie. Voor Schouwburg Ogterop wordt een uitzondering gemaakt.

Het kabinet gaf vorige week het dringende advies af om mondkapjes te dragen in publieke ruimten. De gemeente Meppel gaat nu echter een stap verder en stelt het verplicht in gemeentelijke gebouwen. Het wil namelijk de ‘klanten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen’.

Mondkapjes bij receptie

Omdat de verplichting redelijk snel is ingevoerd, houdt de gemeente er rekening mee dat nog niet iedereen hieraan kan voldoen. Daarom worden er in het stadhuis bij de receptie mondkapjes aangeboden voor mensen die zonder mondkapje binnenkomen.

De verplichting geldt voor bezoekers, bestuurders en medewerkers. Voor de gemeenteraad geldt dat de mondkapjes af mogen, zodra de raadsleden hebben plaatsgenomen op hun zitplaats.

Nieuws

menu