Gerco Ridderman en Petra van den Dolder zijn Klimaatburgemeesters van Meppel tijdens Nationale Klimaatweek

Gerco Ridderman. Foto: Eigen foto

Gerco Ridderman (41) en Petra van den Dolder (38) mogen zich de eerste Klimaatburgemeesters van gemeente Meppel noemen. Zij gaan zich tijdens de Nationale Klimaatweek deze week inwoners van Meppel inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat.
Lees meer over
Meppel

Ridderman en Van den Dolder hangen deze week op een plek naar keuze een ‘Nationale Klimaatweekvlag’ op. Ridderman is huisschilder en vertelt: ‘Schilderen kan anders: duurzamer. Dat is gezonder voor schilder en opdrachtgever. Elektrisch vervoer, minerale muurverven, verf op basis van herwinbare grondstoffen of water in plaats van terpentijn. Het zijn zomaar een paar simpele stappen die gezet kunnen worden zonder concessies te doen aan de kwaliteit.’

In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld. Wat deze ‘burgemeesters’ precies doen de komende week is nog niet duidelijk. ‘Het kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren’, vertelt een woordvoerder van de Nationale Klimaatweek.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu