GroenLinks Steenwijkerland krijgt versterking van Stephanie Geurtz en Karl Kragt

Karl Kragt, kandidaat-raadslid voor GroenLinks in Steenwijkerland. Foto: Bart van Vliet

De fractie van GroenLinks in Steenwijkerland krijgt versterking van Stephanie Geurts uit Harlingen en Karl Kragt uit Giethoorn.
Lees meer over
Meppel

De nu nog in Harlingen woonachtige en in Duitsland geboren Stephanie Geurtz (47) komt op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Zij vormt daar in de gemeenteraad de eenmansfractie van GroenLinks, maar gaat verhuizen naar Steenwijkerland. Geurtz voelt zich op haar plek bij GroenLinks: „Door het bewustzijn dat als wij niet anders met de aarde omgaan, we geen kans maken op een duurzaam betere welvaart voor iedereen. En ook door de beginselen van GroenLinks, zoals het niemand tussen wal en schip laten vallen, iedereen in staat stellen om kansen te grijpen en het herstel van ons ecologisch evenwicht in het besef dat onze natuurlijke grondstoffen eindig zijn.”

Tekst gaat onder foto verder

Geurtz vindt dat er voor Steenwijkerland heel veel kansen liggen. „Telkens weer word ik betoverd door dit mooie stukje Nederland met veel natuur en ruimte. Veel daarvan heeft wel onze aandacht nodig, want de biodiversiteit is tanende en de ruimte wordt niet altijd sociaal en ecologisch benut. Ook de woningbouw speelt hierin een belangrijke rol. Voor GroenLinks is duidelijk dat wij hier nog veel kunnen winnen. Alternatieve woonvormen, circulaire bouw en meer flexibiliteit vormen de basis van de toekomstige woningbouw.’’

Karl Kragt

De in Giethoorn woonachtige en in Sint Jansklooster geboren Karl Kragt (31) gaat voor het burgerraadslidmaatschap. Hij was eerder lokaal en landelijk actief voor de SP, maar heeft die partij verruild voor GroenLinks. Hij is vooral geïnteresseerd in de thema’s gemeentepolitiek en onderwijs. Kragt: „Beroepshalve heb ik voor het hoger onderwijs regelmatig mogen optrekken met Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid van GroenLinks. Die partij komt op dit belangrijke thema het dichtst bij mijn idealen en mening.”

Kragt merkt op dat twee thema’s belangrijk zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022: „Als eerste transparant bestuur. Daar is het huidige college niet echt dol op. ‘De burger op 1’ is het motto, maar telkens krijgen burgers het gevoel dat ze op de laatste plaats staan. Het andere issue is onze leefomgeving. Hoe gaan wij Steenwijkerland vormgeven? Steeds weer wringt het echter op plekken als het gaat om woningen, toerisme, retailpark, zonnepanelen of uitbreiding van natuur.”

Nieuws

Meest gelezen

menu