Handhaving in Meppel gaat meer controles uitvoeren langs visplekken

Foto ter illustratie. Foto: Sieb van der Laan

In de gemeente Meppel vinden de komende tijd meer controles plaats op de naleving van de regels rondom visserij. Dat is de Meppeler Hengelaarsvereniging overeengekomen met handhaving. „Daar zijn we erg blij mee”, reageert secretaris Jan Dozeman.
Lees meer over
Meppel

De vereniging had onlangs een gesprek met gemeente en handhaving over de problemen waar de Meppeler Hengelaarsvereniging mee kampt.

Vanwege de lockdown in maart zag de vereniging een flinke toename van leden, maar tegelijkertijd zag het ook een toename van dierenmishandeling. Dat komt volgens Dozeman omdat de meeste nieuwe leden de regels niet kennen. Er bleef afval achter langs de waterkanten, de vissen worden slecht behandeld en achtergelaten en er zijn zelfs ruzies langs de waterkant.

„Het was een goed gesprek”, blikt Dozeman terug. „De gemeente ziet de noodzaak van onze problemen in.”

Geparkeerde auto’s

Handhaving gaat nu in eerste instantie bekeuringen uitschrijven voor foutgeparkeerde auto’s langs de waterkant, ook al een jarenlange irritatie bij de Meppeler Hengelaarsvereniging. „Daarnaast worden er twee boa’s opgeleid voor de regels rondom visserij. De visserijwet is zowel voor politie als handhaving nog niet echt bekend terrein.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu