Horesca in Meppel is druk bezig met de verwerking van kerstpakketten

Of het druk is bij Horesca in Meppel? Een retorische vraag. Medewerkers van het Meppeler bedrijf zijn deze dagen volop bezig met de laatste hand te leggen aan de vele kerstpakketten, die dit jaar vrijwel allemaal aan huis worden bezorgd. „Een hele operatie”, glimlacht mede-eigenaar Katja Wassens. „Maar dat hectische spreekt mij wel aan.”

Druk in de weer met het verwerken van de kerstpakketten.

Druk in de weer met het verwerken van de kerstpakketten. Foto: Martijn Bijzitter

Geen kerstborrels, geen etentje in een restaurant of café, geen samenzijn. De kerstperiode wordt ook op bedrijven anders beleefd dan in andere jaren. Bedrijven spelen daar met kerstpakketten op in. „Doorgaans worden kerstpakketten op het werk uitgedeeld, maar dat kan nu niet”, weet Wassens. „We zijn daarom nu druk bezig met stickeren, waarna de koersdiensten de pakketten ophalen en verspreiden. Binnen een straal van veertig kilometer van Meppel bezorgen we de pakketten zelf.”

Virtuele borrel

Een online borrel wordt populair dit jaar. Bedrijven bestellen voor werknemers pakketjes met daarin een flesje champagne of prosecco en borrelhapjes. „Die pakketten moeten dan op een bepaalde datum worden bezorgd bij werknemers. In een brief staat dan een uitnodiging voor een online borrel. Dat zien we heel erg veel terugkomen. Via bijvoorbeeld Zoom zijn ze dan toch samen.”

Anderzijds worden de pakketten groter, want er is meer budget nu etentjes of feestjes niet doorgaan. Het traditionele van een kerstpakket blijft erin zitten, geeft Wassens aan, ook al zijn de opties tegenwoordig legio. „Mensen zijn traditioneel. Met het hele gezin om het kerstpakket staan wanneer deze wordt uitgepakt. Spanning. Wat zit erin? Het gaat om het verrassingseffect.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu