Hotel Waanders in Staphorst stelt kamers beschikbaar voor mensen die in quarantaine moeten, maar dit niet kunnen (zoals toeristen)

Hotel Waanders. Foto: Streekredactie / Eelco Kuiken

Hotel Waanders in Staphorst stelt per direct zes tweepersoonskamers beschikbaar voor mensen die in quarantaine moeten, maar hier zelf niet voor kunnen zorgen. Het gaat om inwoners in de veiligheidsregio IJsselland die niet besmet zijn met het coronavirus.

„We zijn als gemeente dankbaar dat Hotel Waanders deze belangrijke rol voor de hele regio op kan pakken”, reageert burgemeester Gerrit Jan Kok.

Eigenaar Henk Breukelaar: „We willen als hotel graag laten zien dat we een deel van de oplossing kunnen zijn. Een veilige haven voor gasten die hier niet zelf voor kunnen zorgen.”

De hotelkamers zijn tot ten minste eind december beschikbaar voor mensen die in quarantaine moeten. De veiligheidsregio noemt mensen die minder zelfredzaam zijn, arbeidsmigranten, toeristen of huisgenoten als voorbeeld als mensen die gebruik kunnen maken van de voorziening.

Deur aan buitenkant van hotel

Hotelgasten zullen niets merken van de ‘quarantainegasten’. De zes kamers die het hotel beschikbaar stelt, hebben de deuren aan de buitenkant van het hotel. De ‘quarantainegasten’ hoeven dus niet door het hotel te lopen. Indien personen die gebruikmaken van de quarantainelocatie toch besmet blijken te zijn met het coronavirus, worden zij naar een andere locatie verplaatst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu