Jan Mark Oosterhuis van Op- en Overslag Meppel is Havenondernemer van het Jaar 2021

Ondernemer Jan Mark Oosterhuis uit Nijeveen is directeur van Op- en Overslag Meppel. Foto: Martijn Bijzitter

Jan Mark Oosterhuis is uitgeroepen tot Havenondernemer van het Jaar 2021. De ondernemer uit Nijeveen, die leiding geeft aan Op- en Overslag Meppel, volgt Peter Korpershoek op.
Lees meer over
Meppel

De bekendmaking van de Havenondernemer van het Jaar gebeurde tijdens het jaarlijkse Havendiner Regio Zwolle.

Jan Mark Oosterhuis kreeg de award uitgereikt door Annet Koster, directeur Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) en Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam.

Oosterhuis is mede-eigenaar van Op- en Overslag Meppel bv, dat is gevestigd aan de Sethehaven in Meppel. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in op- en overslag van verschillende wegenbouwproducten en diverse afvalstoffen.

De ondernemer uit Nijeveen is nauw betrokken bij een pilot om restafval via binnenvaart van Limburg naar Drenthe te vervoeren, waar het op een duurzame manier gerecycled wordt. Daarnaast heeft hij een rol gespeeld in de lobby voor de verbreding en verdieping van het sluiscomplex in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand.

Oosterhuis heeft vooral het belang van de verdieping van het Meppelerdiep voor Meppel en de regio onder de aandacht gebracht. Wanneer het Meppelerdiep met 1,5 meter wordt uitgegraven, kunnen zwaarder beladen schepen de haven van Meppel weer bereiken. Port of Zwolle wordt daarmee aantrekkelijker voor binnenvaart en shortsea en daar kunnen bedrijven gevestigd in de regio weer van profiteren.

Jan Mark Oosterhuis heeft in de afgelopen jaren een positieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Port of Zwolle. De jury heeft er daarom dit jaar voor gekozen om Jan Mark Oosterhuis te benoemen als Havenondernemer van het jaar 2021.

Nieuws

menu