Joods Monument in Slotplantsoen in Meppel heeft nieuwe, zachtere verlichting. 'Namen van vermoorde Joodse stadsgenoten komen beter tot hun recht'

Wethouder Robin van Ulzen en Jan Oldebesten, voorzitter van de Stichting Joods Monument Meppel. Foto: Daan Prest

De verlichting in het Joods Monument in het Slotplantsoen van Meppel is vernieuwd. Het monument wordt nu op zachtere wijze verlicht.
Lees meer over
Meppel

‘De namen van alle vermoorde Joodse stadsgenoten komen nu beter tot hun recht’, vertelt Jan Oldebesten, voorzitter Stichting Joods Monument Meppel in een persbericht. ‘Door de nieuwe verlichting kunnen we nog meer de aandacht vestigen op de namen, zodat ze nooit worden vergeten’.

Met het plaatsen van de nieuwe verlichting worden de herdenkingsstenen op een subtielere wijze verlicht. ‘Dit draagt bij aan de juiste sfeer, die past bij dit bijzondere monument in het centrum van de gemeente Meppel’, aldus wethouder Van Ulzen.

Joods Monument

Het monument uit 1970 is uitgebreid en aangevuld met de namen van de Joodse stadsgenoten. ‘Zij keerden helaas niet terug uit de concentratiekampen, maar zijn op verschrikkelijke wijze vermoord. Het is onthuld in september 1997 en staat in het Slotplantsoen in hartje Meppel. Het ‘kijkt uit’ over de voormalige synagoge en de Joodse buurt.’

De verlichting is aangebracht door Roodbergen Dolfsma Light-Design uit Meppel.

Nieuws

menu