Kringloopwinkel Meppel ontdekt diefstal fooienpot. 'Wees stoer en breng hem terug'

Regelmatig krijgen de medewerkers een fooi. Allemaal voor de fooienpot, maar die is ineens verdwenen. Foto: Daan Prest

De mensen van Kringloopwinkel Meppel aan de Hugo de Grootstraat in Meppel zijn verbaasd en teleurgesteld. Hun fooienpot, in de vorm van een beer, is gestolen. De kringloopwinkel zette maandag een bericht op Facebook dat al vele keren is gedeeld. Een medewerker vertelt over de diefstal.
Lees meer over
Meppel

Wanneer ontdekten jullie dat de fooienpot weg was?

“Gisteren kreeg een van de medewerkers een fooi die hij in de pot wilde stoppen en toen ontdekten we dat hij weg was. We hebben videobeelden teruggekeken en daarop zagen we dat iemand de pot heeft meegenomen.”


Hoe zag de pot eruit?

“Het was een beer van zo’n dertig centimeter hoog. De bovenkant was blauw geverfd, de sjaal was rood en de rest van het lijf was bruin. De pot staat er al zeker tien jaar. Hij was ook zwaar hoor, hij was nog maar één keer geleegd. En er stonden ook allerlei dingen voor. Het is gewoon zielig dat je zo’n pot meeneemt.”


Wat deden jullie met de inhoud van de pot?

“We hebben een keer het goede doel Alpe d’HuZes gesteund, het geld ging toen naar KiKa. Dat was al jaren geleden. Het geld dat er nu in zat zou ook naar een goed doel gaan.”


Wordt er goed gebruik gemaakt van de fooienpot?

“Er ging wekelijks wel wat in. Toen we na de coronacrisis in het voorjaar weer open gingen, was iemand hier zo blij mee dat hij 20 euro fooi gaf. Dat is er ook in gegaan.”


Wat willen jullie zeggen tegen degene die de pot heeft meegenomen?

“Wees stoer en breng de fooienpot terug. We bedanken je hartelijk, je krijgt van ons een hand en we zullen blij zijn dat hij terug is. We gaan geen aangifte doen bij de politie. We willen gewoon de fooienpot terug, hij hoort bij de winkel.”


Nieuws

Meest gelezen

menu