Kwartiertje wachten op uitslag coronatest: Meppel krijgt snelteststraat

Een sneltest doen kan vanaf maandag ook in Meppel. De testlocatie aan de Industrieweg wordt opgebouwd. Foto: Aangeleverde foto

Vanaf maandag is in het Meppel mogelijk om een snelle coronatest te laten doen. Het gaat om een drive-through op het parkeerterrein aan de Industrieweg 13 – de voormalige Citroën-garage. De uitslag van de test zit binnen 15 minuten in de mail.

Initiatiefnemer voor de snelteststraat is de Meppeler ondernemer Edwin Louissen. „Hoe sneller we corona onder controle krijgen, hoe beter”, zegt hij. „Veel bedrijven hebben het momenteel erg moeilijk. Werknemers moeten thuis de uitslag van een coronatest afwachten. Vandaar dat ik ook voor de Industrieweg heb gekozen als locatie. Hier zitten grote werkgevers als Scania, maar ook het middensegment.”

Dat wil niet zeggen dat de sneltest alleen voor werknemers van bedrijven is. Ook particulieren kunnen zich hier laten testen. „En natuurlijk is het ook een goede optie voor bijvoorbeeld leerkrachten.”

Lijntje met GGD

De procedure is vrij simpel. Mensen die zich willen laten testen, kunnen zich aanmelden via de website veloxlabs.nl. Daar voeren zij hun gegevens en het gewenste testmoment in. De betaling gaat via iDeal. “De teststraat is een drive-through . Mensen kunnen in de auto blijven zitten, bevoegde medewerkers nemen een test af. Binnen 15 minuten zit de uitslag van deze test in de mail met de bijbehorende documenten. Mensen hoeven niet op locatie te wachten. Blijkt een test positief, dan krijgt de GGD ook meteen een melding van deze uitslag. ”

De snelle teststraat is overigens niet de enige teststraat in Meppel die snel uitsluitsel geeft. Afgelopen maandag opende BuroVitaal al een sneltestlocatie bij InterStage BV. BuroVitaal had al een locatie in Zwolle en breidde vanwege de enorme vraag naar meer testcapaciteit uit naar Meppel. Hier krijgen testers binnen een uur te horen of ze corona hebben of niet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu