Meppel bedankt toeristen met een tas vol bonnen en ‘goodies’

Groene Muggen delen tasjes uit om mensen te bedanken voor hun komst naar Meppel in coronatijd.

Om de vele toeristen die – in tijden van coronamaatregelen – kiezen voor een vakantie in Meppel of regio te bedanken, is de gemeente een pilot gestart met ‘Meppeltasjes’. “Als een soort bedankje, dat ze hier naartoe komen.” De Groene Muggen delen ze vandaag, samen met wethouder Robin van Ulzen, uit in de stad.
Lees meer over
Meppel

Sinds deze week zijn de tassen te vinden bij het Havenkantoor en boekhandel Riemer Barth. „Het zijn er in eerste instantie 500, maar daar komen er vast nog wat bij”, legt Marlot Niemeijer, beleidsadviseur en wijkregisseur van de gemeente Meppel, uit. „Dit idee is in een paar weken tijd bedacht en uitgevoerd. Het leek ons mooi om de toeristen een aardigheidje te bieden en hiermee de ondernemers uit Meppel en Nijeveen te ondersteunen.”

Skyline

Op de oranje katoenen tassen staat de skyline van Meppel afgebeeld, met daarboven een vermelding van Ontdek.Meppel en Meppel Diep Geluk. De tasjes zijn gevuld met kleine souvenirs en waardebonnen. „We hebben lokale ondernemers benaderd en 21 van hen wilden graag meewerken. Toeristen kunnen zo bijvoorbeeld wat lekkers bestellen bij IJsmakers, krijgen een bakje popcorn bij de bioscoop of krijgen korting bij de Toverkamer.”

Succes

Toen Marlot haar idee voorlegde aan haar collega’s, bleek dat een soortgelijk initiatief zo’n 8 jaar geleden ook is uitgevoerd. „Dat was toen een succes. Hopelijk wordt het dat nu ook en kunnen we nog meer tasjes samenstellen en toeristen een blijk van waardering geven.”

Nieuws

Meest gelezen

menu