Meppel sluit niet aan bij initiatief voor groen gas van Rendo

Groen gas. Foto: Shutterstock

Groen gas biedt volgens de gemeente Meppel mogelijkheden voor industrie en onder meer de gebouwen in de binnenstad, maar Meppel sluit niet aan bij een initiatief van de Rendo om groen gas te produceren en te gebruiken in de eigen regio.
Lees meer over
Meppel

De gemeente ziet er op dit moment de meerwaarde niet van in om aan te sluiten. De gemeenten Hardenberg, Staphorst en De Wolden hebben dat al wel gedaan.

In de gemeente Meppel zijn nog geen concrete plannen voor groen gas, een van de redenen waarom de gemeente nu afziet van deelname. Wel zit de gemeente regelmatig met de Rendo om tafel om te praten over onder meer groen gas, maar ook over de mogelijkheden voor waterstof.

In 2030 alleen nog duurzaam gas

De Rendo heeft als doel om in 2030 alleen nog maar duurzame gassen distribueren. Volgens de netbeheerder zijn er in het gebied waar het actief is, voldoende afval- en reststromen biomassa beschikbaar voor de productie van groen gas.

Rendo is de netbeheerder voor de gemeenten Meppel, Hoogeveen, Coevorden, Westerveld, De Wolden (Drenthe), Steenwijkerland, Stapshorst, Hardenberg en Zwartewaterland (Overijssel).

Nieuws

Meest gelezen

menu