Meppel stelt gratis mondkapjes beschikbaar voor gezinnen met weinig geld

Mondkapjes. Foto: Pixabay

De gemeente Meppel gaat gratis mondkapjes ter beschikking stellen voor mensen met weinig geld. „We zijn blij dat dit nu snel geregeld wordt”, reageert Xander Topma, fractievoorzitter van de SP
Lees meer over
Meppel

Die partij vroeg aan de gemeente of het bereid was om mondkapjes gratis ter beschikking te stellen voor gezinnen met weinig geld. Vanzelfsprekend luidt het antwoord.

Samenwerking met MensA

Hiervoor zoekt de gemeente de samenwerking op met activeringscentrum De MensA. Dat heeft tijdens de eerste coronagolf het initiatief ‘Mondkapjes voor Meppel’ opgezet, waarbij katoen werd ingezameld om er mondkapjes van te maken. Uiteindelijk zijn er meer dan 4000 mondkapjes gemaakt, veelal uitgedeeld bij zorgorganisaties in Meppel.

„Er is nog een voorraad en voldoende stof en elastiek, zodat de ervaren vrijwilligers meteen weer aan de slag kunnen”, vertelt wethouder Henk ten Hulscher. Eerst wilde de MensA de overgebleven voorraad aan de Voedselbank schenken, voor de eerstvolgende uitgifte van de pakketten. „Zo zou de groep met de minste financiële armslag snel geholpen worden. De Voedselbank was gelukkig al voorzien van mondkapjes”, zegt Ten Hulscher. De MensA gaat voor 1 november nog eens 1000 extra mondkapjes produceren.

Geen registratie

De mondkapjes zijn gratis af te halen bij De MensA, de bibliotheek Meppel en de wijkpunten van Welzijn MensenWerk: De Poele, De Plataan, De KoeBerg en De Beemd in Meppel en De Schalle in Nijeveen. De gemeente zegt dat er niet gevraagd gaat worden naar inkomensgegevens of andere registratie om te bepalen of iemand wel of niet in aanmerking komt voor een gratis mondkapje.

Daarnaast heeft de gemeente vanuit ‘Drenten Voor Elkaar’ ook mondkapjes gekregen. Dat is een initiatief vanuit de twaalf Drentse gemeenten, GGD Drenthe, Veiligheidsregio Drenthe en de provincie Drenthe.

Nieuws

Meest gelezen

menu