Meppeler Mannenkoor investeert in koor, niet in steen. Verkoop oude Oosterboerschool komt ten goede aan kwaliteit van het koor

De rekensom is snel gemaakt: de verkoop van de oude Oosterboerschool zal – met een vraagprijs van bijna vier ton – het Meppeler Mannenkoor in deze oververhitte woningmarkt een lieve som euro’s opleveren. Tel daarbij op dat de lening van destijds al lang is afgelost en kom tot de conclusie dat de heren er warmpjes bijzitten.

Bert Robbe (l) en Adri Lugtmeier van het Meppeler Mannenkoor vragen na de verkoop van hun school eerst financieel advies.

Bert Robbe (l) en Adri Lugtmeier van het Meppeler Mannenkoor vragen na de verkoop van hun school eerst financieel advies. Mediahuis Noord/Harm Vonk

Lees meer over
Meppel

„De conclusie klopt”, lachen Adri Lugtmeier en Bert Robbe in koor. Maar beide heren verduidelijken de situatie meteen: de Stichting is eigenaar van het pand, de rijkdom van de vereniging (met dus de leden) blijft beperkt tot contributies. „Het is dus niet zo dat het bedrag vanuit de verkoop verdeeld kan worden onder de leden.”

Nieuws

menu