Meppeler ondernemers verkopen in ‘snoettrucks’ mondkapjes bij treinstations

Richard Bruins (links) en Sylvian Stille (rechts) met de 'snoettruck' op de achtergrond. Foto: Jeroen Mons

Bij verschillende stations in Nederland zijn vanaf dinsdag zogenaamde ‘snoettrucks’ te vinden. Dat is een initiatief van twee Meppeler ondernemers. Bij de snoettrucks kunnen mensen „veilige mondneusmaskers voor een eerlijke prijs” kopen.

Het is vanaf maandag 1 juni verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar vervoer. Het gaat daarbij om niet-medische mondkapjes. En dat bracht de Meppelers Sylvian Stille, van Stille Events & Concepts, en Richard Bruins, van AerSMASH, op een idee.

Zwolle en Meppel

De ondernemers zijn met verschillende gemeenten in gesprek over standplaatsen rondom de Nederlandse stations. In ieder geval is er overeenstemming bereikt met de gemeenten Meppel en Zwolle. Vanaf dinsdag kunnen reizigers bij daar mondkapjes kopen aan de snoettrucks. De truck staat in Meppel opgesteld bij het station, in Zwolle op het Lübeckplein.

„Het verschil met de mondkapjes die nu op stations worden aangeboden is, dat onze mondkapjes een dubbelzijdige werking hebben, van jezelf naar een ander en van een ander naar jezelf”, zegt Richard Bruins van AerSMASH. Dat bedrijf heeft de afgelopen 12 weken hulp geboden aan zorg- en ziekenhuisinstellingen met het verzorgen van gecertificeerde en geverifieerde mondneusmaskers. AerSMASH verzorgt dan ook het gehele project en complete distributie ervan.

Trucks zijn omgebouwd

Stille Events zorgt voor de trucks. Het bedrijf van Sylvian Stille is voornamelijk actief in de evenementenbranche, maar ligt door de coronacrisis volledig stil. De trucks die normaal ingezet worden voor promotiedoeleinden en roadshows van grote merken, zijn nu omgebouwd tot mobiele mondkapjes pop-up stores.

„Met ons bestaand materiaal en collega’s hebben we in een korte tijd een nieuw concept ontwikkeld”, vertelt Sylvian Stille. „Samen willen we hiermee ons bedrijf laten draaien en een positieve bijdrage leveren aan het ‘mondkapjeslandschap’ en zorgen dat reizigers met de juiste mondneusmasker het openbaar vervoer in gaan.”

Enkele stations

Omdat de snoettruck slechts op een aantal stations in Nederland zal staan, kunnen reizigers ook online mondkapjes aanschaffen. „We bieden reizigers uit het hele land de mogelijkheid om deze online te bestellen in onze webshop, via www.snoettruck.nl”, zegt Richard Bruins. Volgens hem liggen de prijzen van de mondkapjes die hij verkoopt op hetzelfde niveau als de enkelzijdige maskers die nu aangeboden worden in de retail.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu