Meppelse Arianne Hartono verliest finale dubbelspel NK tennis

Arianne Hartono. Foto: Hansman Foto en Beeldwerk

Arianne Hartono heeft zaterdagmiddag tijdens de Nederlandse kampioenschappen tennis naast de titel in het dubbelspel gegrepen. De 24-jarige tennisster uit Meppel verloor samen met Suzan Lamens na een tiebreak van het duo Richel Hogenkamp en Quirine Lemoine.

„Niet het resultaat dat we wilden,”schrijft Hartono op social media. „Maar je weet wat ze zeggen, het draait allemaal om het proces. We hadden in ieder geval weer plezier.”

De eerste set van de finale ging gelijk op. Hartono en Lamens wisten deze set na een tiebreak met 7-6 te winnen. In de volgende set ging het duo echter snel met 1-6 onderuit. Er volgde dus een beslissende derde set in de vorm van een tiebreak. Deze is uiteindelijk met 10-12 gewonnen door Hogenkamp en Lemoine.

Hartono verloor in halve finale enkelspel

Richel Hogenkamp won eerder op de dag ook al de finale van de enkels. Daar werd Hartono in de halve finales uitgeschakeld door Bente Spee. Hogenkamp, de favoriet voor deze nationale kampioenschappen, won in de finale met 6-2 en 6-2. Het is de vierde nationale titel voor Hogenkamp. Bente Spee deed mee met een wildcard, nadat ze vorige week de nationale titel bij de junioren (tot en met 18 jaar).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu