Meppelse Beau Potman doet mee aan Holland's Got Talent: 'Mensen motiveren om dromen na te jagen'

Beau Potman uit Meppel doet mee aan Holland's Got Talent. Foto: Fay van der Wal/Roland Potman

Beau Potman (18) uit Meppel doet mee met Holland’s Got Talent. Zij is zaterdag 29 augustus te zien in de eerste aflevering van het talentenprogramma.

Je staat vooral bekend als YouTuber en influencer . Nu sta je als illusionist op het podium. Waarom koos je voor deelname aan Holland’s Got Talent?

„Ik ben inmiddels twee jaar bezig met een magisch act. Er zijn maar weinig vrouwen actief in de goochelwereld, dat wil ik veranderen met dit optreden. Daarnaast wil ik laten zien dat je gewoon je dromen moet volgen. Het liefst had ik me vorig jaar al opgegeven voor het programma, maar mijn act voelde nog nét niet af. Ik heb de goochelshow toen volledig omgegooid. Ik ben helemaal tevreden. Mijn vader (Manro Potman, red.) is al ruim 35 jaar illusionist. Ik heb zelf uitgezocht hoe ik de act moet uitvoeren en hoe ik deze zo goed mogelijk kan neerzetten. Mijn vader heeft me geholpen om het te perfectioneren. Nu ben ik klaar voor Holland’s Got Talent.”

Motiveert social media je om mee te doen?

„Ik heb een enorm grote fanbase : 535.000 volgens op TikTok, 100.000 volgers op Instagram en 70.000 kijkers op YouTube. Mijn social media-kanalen benut ik vooral voor positieve berichten. Ik wil laten zien dat je je droom na moet jagen. Proberen kan altijd. Lukt het niet, dan heb je in ieder geval een poging gedaan. Lukt het wel, dan maak je van je hobby je werk. Daarnaast wil ik de goochelwereld nieuw leven in blazen. Er zijn steeds minder illusionisten – en maar een handjevol daarvan is vrouw - maar het is een prachtige vorm van entertainment. Ik hoop meiden, maar natuurlijk ook jongens, te motiveren om hun passie te volgen.”

De opnames voor de audities zijn al geweest. Hoe heb je dit ervaren?

„Het was heel bijzonder! En compleet nieuw voor mij. Je leert mensen kennen, kunt meekijken met de andere kandidaten. Echt leuk. Het was natuurlijk ook heel spannend. Je brengt voor de eerste keer je act voor het voetlicht.

De opnames zijn normaal in het theater in Zwolle, maar vanwege coronamaatregelen is uitgeweken naar de studio’s in Aalsmeer. De jury - Ali B, Paul de Leeuw, Chantal Janzen en Angela Groothuizen - zat op ruime afstand van mij en van elkaar. Publiek zat, natuurlijk ook op afstand, in een andere zaal. Er werd volop gefilmd in die zaal en de reacties van het publiek waren meteen te zien op ‘green screens’ achter de jury. Dat is een heel goede oplossing, want het motiveert enorm als je de reactie van mensen ziet.”

Wat kunnen de kijkers verwachten?

„Een klassieke duivenact, waarbij de dieren verschijnen en verdwijnen. Vooral mijn liefde voor deze dieren komt naar voren in de show. Er is nog iets speciaals tijdens de finale van de truc. Meer kan ik er helaas niet over zeggen. ”

Zit je zaterdag zelf ook voor de televisie?

„Uiteraard! Ik heb de opnames natuurlijk meegemaakt, maar ik heb geen idee hoe het eindresultaat eruit ziet. De act duurt twee minuten, dat is de maximale tijd die je tijdens de auditie krijgt. Daarnaast is er nog het praatje voor en na het optreden. Ik ben heel benieuwd hoe het is geworden.”

Holland’s Got Talent is zaterdag 29 augustus om 20.00 uur te zien op RTL4.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu