Meppelse Marlous Rosegaar (28) is genomineerd voor Viva400-award (voor vrouwen die uitblinken in hun vakgebied)

Marlous Rosegaar wil ook graag jongeren mee laten denken over hun omgeving. Persfoto

Marlous Rosegaar van Rosegaar omgevingsmanagement uit Meppel is genomineerd voor de Viva400-awards. Zij doet mee in de categorie Business & Creatie. Het vrouwenblad reikt deze prijzen in december voor het dertiende jaar uit. Marlous (28) is een van de wat Viva beschrijft als ‘vierhonderd vrouwen die uitblinken in hun vakgebied’.

„Het is al een eer om daartussen te staan”, zegt Marlous over de nominatie voor de Viva400-award. Ze heeft haar mededingers met veel bewondering heeft bekeken. „Rolmodellen, vrouwen in de voorhoede. Het is niet zomaar wat, er staan veel bekende Nederlanders en influencers in de lijst. Maar ik heb afgelopen vijf jaar tijdens projecten met heel veel mensen samengewerkt en je weet het nooit: als die allemaal hun stem zouden uitbrengen …”

Wijkdecor

Genomineerden moeten inspirerende vrouwen zijn die zich onderscheiden met een succesvol bedrijf, een bijzondere missie, prestatie of een uniek idee. Het unieke idee van Marlous is Wijkdecor, een bordspel dat midden in de lancering zit. Dit is een zogenoemde serious game, een spel dat wordt ingezet als middel om tot serieuze oplossingen te komen. In dit geval helpt het betrokkenen om tegenstellingen te overbruggen en samen doelgericht aan een omgevingsplan te werken. Er zijn ook een coronaproof ‘anderhalvemeterbord’ en een digitale versie beschikbaar.

Volgens Marlous Rosegaar lukt het dankzij Wijkdecor beter om jongeren en jongvolwassenen te interesseren. Telkens weer blijkt hoe lastig het is om die groep erbij te betrekken. „Mijn wens is om ook jonge mensen te bewegen mee te denken over de vraag ‘Hoe moet mijn omgeving eruit komen te zien?’”, zegt Marlous.

Marlous studeerde Sociale Geografie en Planologie in Utrecht en behaalde aan de RuG haar master Culturele Geografie. Rosegaar omgevingsmanagement bestaat sinds 1 januari 2016. Het bureau telt naast Marlous twee medewerkers.

Haveltermade

In Meppel is Marlous Rosegaar ook geen onbekende. Ze was in 2017 betrokken bij de wijkanalyse ‘Achter de voordeur in de Haveltermade’. Deze wijkanalyse werd op poten gezet door een werkgroep binnen het Wijkplatform. Sociaal geograaf en wijkbewoonster Marlous Rosegaar leidde de wijkanalyse in verantwoorde wetenschappelijke banen.

Stemmen kan tot en met 1 december op de site www.viva400.nl.

Op basis van de publieksuitslag kiest een vakjury in elk van de vier categorieën een winnaar.
Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu