Nieuwe eigenaar van watertoren zou 1000 vierkante meter mogen bijbouwen, maar of dat gewenst is?

De watertoren in Meppel staat te koop. Foto: Leo de Harder

De nieuwe eigenaar van de watertoren in Meppel mag maximaal 1000 vierkante meter bijbouwen. „Dat is een maximum”, aldus wethouder Robin van Ulzen in de raadscommissie donderdagavond.

Wanneer een koper plannen heeft om bij te gaan bouwen gaan er volgens Van Ulzen andere procedures lopen, waarbij dan onder meer een Welstands- en Monumentencommissie bij betrokken raakt.

Elisabeth Bakkenes (Sterk Meppel) vond de uitleg van de wethouder verwarrend. „Als we tot bouwen uitnodigen, scheppen we dan niet de verwachting dat het ook mogelijk wordt? Dan kunnen we toch bijna geen nee meer zeggen?”, vroeg Bakkenes zich af. Ze noemde de oppervlakte „bizar veel”. Gert Stam (ChristenUnie) sloot zich bij haar aan: „Als je 1000 vierkante meter biedt, moet je ervan uitgaan dat iemand die ook neemt.”

Voor de volgende raadsvergadering komt Van Ulzen met meer uitleg.

Te koop

De watertoren, eigendom van gemeente Meppel en Stichting Woonconcept, staat al enige tijd te koop. De gemeente is in een vergevorderd stadium met een serieuze aspirant-koper. Wanneer hier duidelijkheid over komt, wilde het college gisteravond niet loslaten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu