Nijpend tekort aan fietsen: 'Liever de fiets dan het ov'

Er is een nijpend tekort aan fietsen. E-bikes, mountainbikes, racefietsen; het is niet aan te slepen. Door de coronacrisis is er een grotere vraag naar tweewielers. Enerzijds omdat de fiets een goed alternatief biedt voor het openbaar vervoer, anderzijds ter ontspanning. Fabrikanten kunnen de stijgende vraag naar fietsen niet aan, waardoor verkopers met lege schappen kampen.

'Nog voldoende voorraad, maar steeds meer leveringsproblemen bij fietsen', volgens Harma Wolbers (midden) van Fietspoint Wolbers in Meppel.

'Nog voldoende voorraad, maar steeds meer leveringsproblemen bij fietsen', volgens Harma Wolbers (midden) van Fietspoint Wolbers in Meppel. Foto: Daan Prest

Lees meer over
Meppel

„De markt zit vast. De fabrikanten kunnen niet aan onderdelen komen, waardoor levering van fietsen maar mondjesmaat kan”, verklaart Harma Wolbers van Fietspoint Wolbers het wereldwijde probleem. „Wij hebben een flinke voorraad, waardoor we de winkel goed vol kunnen houden. Er zijn modellen die niet meer leverbaar zijn of op zijn vroegst in oktober - de 2021 modellen - weer geleverd worden. Een aantal fabrikanten laat al weten dat pas in januari de eerste leveringen plaatsvinden.” De fietsspecialist ziet vooral een grote stijging in de verkoop van het aantal mountainbikes, toerfietsen en e-bikes. Ook het aantal mensen dat langskomt om zich te oriënteren is gestegen.

Fietsen steeds populairder

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's