Ook bij voetbalvereniging in Steenwijk coronabesmetting, uitduel afgelast

Foto: Shutterstock

Bij voetbalclub VV Steenwijk is zaterdagavond een coronabesmetting geconstateerd. Dat bevestigt voorzitter Jan van Rosmalen. Het gaat om een speler van het eerste elftal. Het uitduel van zondagmiddag tegen Zandhuizen is om die reden afgelast.
Lees meer over
Meppel

Van Rosmalen werd zaterdag aan het begin van de avond ingelicht over de besmetting. De betreffende speler had deze week last van coronagerelateerde klachten. Hij liet zich testen, waaruit bleek dat hij besmet was met Covid-19. De voorzitter is zaterdagavond druk in de weer om iedereen binnen de club in te lichten. „We gaan kijken waar hij wel en niet is geweest. Hij is deze week in ieder geval niet in de kantine geweest”, zegt Van Rosmalen in een eerste reactie. Volgens hem hoeft de eerste selectie niet in quarantaine.

Ook verwacht Van Rosmalen dat de thuiswedstrijd van het derde elftal morgen gewoon door kan gaan. De voorzitter baalt van de besmetting. „We hebben van alles geregeld, maar dit is helaas niet te voorkomen.”

Sportpark MSC ontruimd

Eerder op zaterdag werd het sportpark van de Meppeler voetbalvereniging MSC ontruimd. Daar werd rond één uur ’s middags bekend dat een speler van de club besmet was met het coronavirus. Andere spelers, die op het punt stonden het veld op te gaan, hadden doordeweeks nog contact met hem gehad. Alle activiteiten op het sportpark zijn direct daarna afgelast.

De teams van MSC die zaterdag niet op het sportpark in Meppel speelden, keerden in allerijl terug.

MSC-voorzitter Arjan Jonkers belde na de sluiting van het sportpark snel met collega’s Hans ten Voorde van FC Meppel en Stefan Lamberink van Alcides. Beide andere Meppeler clubs besloten om de activiteiten van zaterdagmiddag, die in volle gang waren, niet te stoppen.

Nieuws

Meest gelezen

menu