Opnieuw liftproblemen in flatgebouw Koedijkslanden. 'Ik waag mij er maar niet meer aan, voor je het weet zit je vast'

Bewoners van de Ferdinand Bolflat in Meppel zijn ten einde raad. Opnieuw zorgt een haperend lift voor veel problemen. Met grote regelmatig weigert de lift dienst en in april moest de brandweer eraan te pas komen om twee personen te bevrijden uit de lift. Eigenaar Woonconcept laat weten dat er wordt gewerkt aan een oplossing.

Met grote regelmatig weigert de lift dienst en worden de mensen die slecht ter been zijn aan hun lot overgelaten.

Met grote regelmatig weigert de lift dienst en worden de mensen die slecht ter been zijn aan hun lot overgelaten. Foto: Pixabay

Lees meer over
Meppel

De haperende lift in het flatgebouw in de Koedijkslanden vormt al maanden een obstakel voor de bewoners. Na een renovatie afgelopen maart zou de lift gerepareerd zijn. Maar niets is minder waar. In maart waren er twee storingen, in april waren dat er zes. Uitermate vervelend voor vooral de mindervaliden en vele senioren in de flat, die aangewezen zijn op de lift om buiten te kunnen komen. „Mijn buurman van 82 komt zijn woning niet meer uit. Traplopen lukt hem niet meer én doordat er mensen vastzaten in de lift, durft hij er niet meer in. Dat is toch verschrikkelijk. Dit kan zo niet langer. Dit gebouw deugt van geen kant”, vertelt hij. „Hij voelt zich gevangen in zijn eigen huis”, vult hij aan. „Wij durven de lift ook niet meer te gebruiken.”

Nieuws

menu