Buurtbewoners bij de Reest in Meppel maken bezwaar tegen kap populier, maar boom gaat toch tegen de vlakte. 'Doodzonde, maar we hebben er begrip voor'

Tegen de kap van een joekel van een populier langs de Reest bij de Weerdstraat maakten 21 buurtbewoners bezwaar. Toch gaat de boom volgende week tegen de vlakte. „We hebben er begrip voor, maar we krijgen een totaal andere horizon. De populier is een markante blikvanger,” aldus Hans Emmelkamp, bewoner van de Weerdstraat.

De bewuste populier met onderaan het gasverdeelstation van Rendo. Met zicht op de achterkant van de woningen aan de Prinses Margrietlaan.

De bewuste populier met onderaan het gasverdeelstation van Rendo. Met zicht op de achterkant van de woningen aan de Prinses Margrietlaan. Foto: Smits creatieve teksten

Lees meer over
Meppel

De Natuurbeschermingswacht heeft voor elkaar gebokst dat er populieren van een ander type worden terug geplant en dat bij de kap van de boom gebruik gemaakt gaat worden van speciale rijplaten, waardoor de omgeving zo min mogelijk wordt aangetast.