Regio Zwolle wil voorbeeld voor het hele land zijn: ‘Kabinet moet veel meer regionaal kijken’

Regio Zwolle kan voor de nieuwe regering als voorbeeld dienen voor het oplossen van problemen in Nederland. Die boodschap is woensdag vanuit de regio aangeboden bij informateur Mariëtte Hamer. „Wij zijn een regio waar je de toekomst van het land mee kunt helpen, we hebben al een aantal dingen laten zien”, vertelt voorzitter Peter Snijders van Regio Zwolle.

Bij de Herfte bij Zwolle wordt hard gewerkt aan verdubbeling van het spoor, onder andere goed voor de verbindingen tussen Zwolle en Drenthe.

Bij de Herfte bij Zwolle wordt hard gewerkt aan verdubbeling van het spoor, onder andere goed voor de verbindingen tussen Zwolle en Drenthe. Foto: Theo Smits

Lees meer over
Meppel

Hij doelt daarbij onder meer op de aanpak van de coronacrisis. „Wij stonden met onze Regio Zwolle Brigade in april vorig jaar al direct naast onze ondernemers met een vraaggerichte herstel- en crisisaanpak. Met alle partners in ons netwerk zoeken wij nog steeds naar het pad van herstel. We hebben dit snel opgezet en zo’n brigade is uniek voor Nederland. Het is zelfs in Brussel opgevallen en we hebben meerdere bewindspersonen in de regio mogen ontvangen”, legt Snijders uit.

Nieuws

menu