Restaurant De Beren opent 25 augustus de deuren

Sfeerimpressie De Beren.

Het heeft even geduurd, maar De Beren in Meppel kan eindelijk open. Op dinsdag 25 augustus om 11.00 uur gooit het restaurant de deuren open.

In eerste instantie zou De Beren in april de deuren openen. De horecavergunning had het bedrijf begin maart al aangevraagd om in april te openen, maar corona hield dat tegen.

Vervolgens moest het restaurant maandenlang wachten op het Bibob-onderzoek . Daarmee bekijkt de gemeente bij de vergunningaanvraag de achtergrond van het bedrijf, zodat er bijvoorbeeld geen criminele activiteiten plaatsvinden.

‘We staan te trappelen’

Woordvoerder van De Beren, Marjolein Mens, is blij dat het nu allemaal geregeld is. „We hebben er zin in. We merken dat we vol enthousiasme ontvangen worden in Hoogeveen. Dat motiveert enorm. Mensen in Meppel staan te popelen om eens binnen te stappen. Ook het team dat de Meppeler vestiging gaat runnen staat al maanden te trappelen.”

Voorheen was in het hoekpand in winkelcentrum De Keyserstroom Het Postkantoor gevestigd. Het gehele team is bij de overname meegegaan naar het nieuwe concept.

„We hadden het idee om mensen alvast enthousiast te maken voor ons restaurant met een foodtruck. Dat bleek vanwege regelgeving en vergunningaanvraag vrij lastig op te starten. We willen de foodtruck nog wel eens gaan inzetten, maar nu we de deuren kunnen openen, is de noodzaak er niet meer. Dat bewaren we voor een andere keer”, aldus Marjolein Mens.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu