Scania legt productie langer stil. 650 werknemers in Meppel blijven tot minimaal 20 april thuis

Scania legt de productie in Meppel vanaf woensdag stil. Foto: Daan Prest

Vrachtwagenproducent Scania ziet zich door de coronacrisis genoodzaakt de werkzaamheden nog langer stil te leggen. Waar eind maart een stop van twee weken werd aangehouden, bevestigt het bedrijf woensdag dat het in ieder geval tot 20 april de deuren gesloten houdt.

Veel van de onderdelen die het bedrijf inzet bij de productie komen uit Frankrijk en Italië, landen die volledig op slot zitten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanuit het hoofdkantoor in Zweden is daarop besloten de werkzaamheden in heel Europa op te schorten, waarmee ook 650 medewerkers in Meppel worden geraakt.

Garantie op salaris

De Nederlandse tak van Scania onderzoekt of er een beroep kan worden gedaan op het noodfonds van de overheid, maar benadrukt dat het salaris voor alle medewerkers gegarandeerd wordt uitbetaald gedurende de sluiting.

Een klein deel van het personeel werkt nog door vanuit huis, maar dat richt zich enkel op de servicekant van het bedrijf.

Of na 20 april alles weer wordt opgestart is onduidelijk, zegt een woordvoerder van Scania. Een verlenging van de sluiting na 20 april behoort tot de mogelijkheden. Wanneer dat besluit genomen wordt, is eveneens nog niet duidelijk.

Servicewerkplaatsen en onderdelencentra van Scania zetten de activiteiten wel voort.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu