Scaniafabriek in Meppel blijft week langer dicht

Directeur Erik de Gilde in een lege fabrieksvloer van Scania. Foto: Jeroen Kelderman

De fabriek van Scania in Meppel blijft een week langer dicht. De lakstraten en spuitcabines in Meppel zijn vanaf 28 april weer operationeel. Eerder hoopte de vrachtwagenfabrikant nog 20 april open te kunnen, al gaf directeur Erik de Gilde wel aan dat het nog langer kon duren.

In Zwolle wordt op 20 april al wel gestart met de productie. Voor zowel Meppel als Zwolle wordt verwacht dat de productie niet meteen op het oude niveau is. In de eerste fase zijn de volumes nog laag, volgens Scania. De primaire focus ligt dan ook op het creëren van een veilige werkomgeving voor de medewerkers en het testen van de leveranciers. „De persoonlijke veiligheid van de medewerkers staat hierbij voorop. Het is absoluut noodzakelijk dat zij volgens de nationale richtlijnen van hygiëne en social distancing kunnen werken”, laat het bedrijf in een persbericht weten.

Scania stopte in maart met de wereldwijde productie. Vanwege het coronavirus traden er problemen op in de levering van onderdelen. Scania blijft de leveranciers nog wel nauw monitoren.

In Meppel werken ongeveer 650 mensen bij Scania. Ruim 500 daarvan zitten nu thuis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu