Schoenenzaak in Meppel ontsnapt aan brand

De gewaarschuwde brandweer heeft de doorgebrande trafo verwijderd. Persbureau M

Soms is het verstandig om op je neus te vertrouwen. Dat bleek maandagmorgen in de schoenwinkel Omoda in Meppel, waar het personeel een brandlucht rook.
Lees meer over
Meppel

„Op maandagmorgen is de winkel gesloten maar er wordt wel gewerkt”, vertelt filiaalmanager Milou Jansen. „In de zaak waren drie personeelsleden artikelen aan het prijzen. Ook zaten er nog twee personen op kantoor. We roken een vreemde lucht en die werd steeds sterker. Er sprong een lamp kapot en ik zag een vonkje.”

Daarop werd de elektricien gebeld maar die kon niet zo snel komen. Ondertussen stond de zaak blauw van de rook en moesten de deuren open om frisse lucht binnen te laten. „We werden onpasselijk van de geur”, aldus Jansen.

Daarop werd de brandweer gebeld en dat was maar goed ook. De brandweer ontdekte dat een transformator was doorgebrand. De kapotte trafo werd verwijderd. De brandweer heeft vervolgens het pand gecontroleerd en geventileerd.

Door snel handelen van het personeel en de brandweer is het pand aan een brand ontsnapt. Inmiddels is de zaak gewoon open.

Nieuws

Meest gelezen

menu