Scouts redden zich online: kamperen kan prima in de woonkamer

Actief bezig zijn, buiten zijn, samenwerken. Ze doen het zo graag bij Scouting Meppel. Maar op zaterdagmorgen lekker naar het scoutinggebouw aan de Blankensteinweg voor de leukste activiteiten op het terrein of in het bos, zit er ook voor deze club al enkele weken niet in. Maar ook hier blijkt een online oplossing voor.

Normaal gesproken is de scouting aanwezig bij de kranslegging voor de viering van de vrijheid van Meppel. Maar dit jaar niet.

Normaal gesproken is de scouting aanwezig bij de kranslegging voor de viering van de vrijheid van Meppel. Maar dit jaar niet. Foto: Daan Prest

Lees meer over
Meppel

Het digitale ontmoetingsprogramma Zoom heeft ook bij Scouting Meppel zijn intrede gedaan. „Vanaf het moment dat duidelijk was dat het lang ging duren, zijn we op zoek gegaan naar alternatieven”, vertelt teamleider van de scouts Sander Bijman. Onder de noemer #ikscoutthuis worden er online en via Whatsapp allerhande activiteiten aangeboden. „Dat loopt heel mooi. We zitten nu al bijna op dezelfde opkomst als in de normale tijd. Gelukkig maar, want ik denk dat deze situatie nog wel even gaat duren. En als we wel weer buiten activiteiten mogen organiseren, zullen we vast met allerlei dingen rekening moeten houden.”

Scouting@home

Nieuws

menu