Stad & Esch ontvangt predicaat 'CultuurProfielSchool'

Stad & Esch ontving het predicaat 'CultuurProfielSchool'. Foto: Frens Jansen

Scholengemeenschap Stad & Esch is in Meppel én Diever toegelaten tot de Vereniging CultuurProfielScholen (VCPS). Daarvoor ontving het maandagochtend een predicaat.
Lees meer over
Meppel
Westerveld

De VCPS is een vereniging die een bijdrage wil leveren aan de structurele inbedding en het waarborgen van de kwaliteit van kunst- en cultuureducatie bij cultuurprofielscholen in het voortgezet onderwijs.

„We hebben een cultuurprofielplan opgesteld waarin wordt beschreven hoe kunst en cultuureducatie in het onderwijs van Stad & Esch zijn verankerd, en wat onze toekomstvisie hierop is”, vertelt Eveline Villerius, docent beeldende vorming en cultuurcoördinator op Stad & Esch.

De scholengemeenschap kreeg in december bezoek van een visitatiecommissie van de VCPS. Deze bezocht lessen en ging in gesprek met medewerkers en leerlingen. Eveline: „Na afloop van deze visitatie hoorden we dat de commissie onder de indruk was van hetgeen we allemaal al doen op het gebied van kunst en cultuur, en dat onze school zou worden voordragen aan de Vereniging CultuurProfielScholen. We zijn ontzettend trots en blij met deze toekenning, we vinden het een hele eer.”

Aanbevelingen

In navolging van de toelating heeft de school een brief ontvangen met aanbevelingen en punten waar de school in uitblinkt. „In de komende jaren zullen we op basis hiervan blijven investeren in ons cultuuronderwijs.”

In het rapport is te lezen dat Stad & Esch complimenten krijgt op het gebouw en de voorzieningen in het hart van Ezinge, de stimulering van talentontwikkeling door uitgebreide keuzemogelijkheden en maatwerk en het brede draagvlak onder docenten. Ook ziet de commissie dat de school in al haar voegen een lerende organisatie wil zijn en daar ook hard mee op weg is.

Nieuws

Meest gelezen

menu