Stenden werkt hard aan nieuwe master International Education

Ton Gelmers op de studentencampus. Foto: Wim Goedhart

NHL Stenden Hogeschool Meppel is bezig met de ontwikkeling van een master International Education. Deze specialisatie is bedoeld als aanvulling op de huidige internationale pabo-opleiding.
Lees meer over
Meppel

NHL Stenden heeft meerdere opleidingen waar een specialisatie aan is gekoppeld. Momenteel wordt hard gewerkt om een master International Education te creëren. Ton Gelmers, vestigingsmanager van NHL Stenden in Meppel, is blij met deze stap. „Een heel nieuw programma opstarten is heel leuk. Onze school is altijd al volop in ontwikkeling.” De ontwikkeling van de inhoud vergt de nodige tijd en energie. Je kunt niet ‘zomaar’ wat maken, dat gaat langs allerlei stations voordat de studenten het kunnen volgen, geeft Gelmers aan. Zo moet het ministerie toestemming geven en de master erkennen.

Studenten kunnen nu al bij de vestiging de internationale pabo-opleiding volgen, de International Teacher Education for Primary School. Deze vierjarige opleiding stoomt studenten klaar voor het vak als leraar op een internationale school. Een unieke opleiding, die alleen in Meppel en in Noorwegen (Drammen) te volgen is. Een belangrijk element is dat de studenten wegwijs worden gemaakt in een multiculturele (onderwijs)wereld.

Extra kennis en vaardigheden

De nieuwe Engelstalige specialisatie is bestemd voor internationale studenten die eventueel verder willen studeren nadat zij hun masteropleiding hebben gehaald. Denk aan studenten die in een internationale school werken of iedereen die werkt op een school met een grote diversiteit aan leerlingen, wat betreft talen of culturen.

Door het volgen van de masterspecialisatie worden de studenten en mensen uit het werkveld die met de culturele/internationale diversiteit te maken hebben beter uitgerust met kennis en vaardigheden over hoe om te gaan met die diversiteit. „Ook heeft een master meerwaarde als het gaat om toegang te krijgen tot een specifieke baan of functie. Een kandidaat met een master heeft immers nog verder doorgestudeerd en brengt dus iets extra’s mee”, licht Gelmers toe. Wij streven er naar om de master te kunnen aanbieden in september 2023. Het zou mooi zijn als dat lukt.”

Nieuws

Meest gelezen

menu