Studenten Drenthe College Meppel voorkomen vertraging dankzij zomerbegeleiding

Jesse Waterlander kon in de zomerperiode aan de slag op zijn stagebedrijf. Foto: Drenthe College

Zorg- en Welzijns-studenten van Drenthe College Meppel hebben deze zomer de mogelijkheid gekregen om studie- en stage-achterstanden in te halen. Studenten werden intensief begeleid door vier docenten van de school. Deze zomerbegeleiding heeft studievertraging voorkomen en zelfs geresulteerd in diploma’s. Zoals bij Jesse Waterlander, die bijna zijn mbo-diploma op zak heeft.

Door de coronamaatregelen hadden zowel eerste-, tweede- als derdejaarsstudenten achterstanden opgelopen. De mbo-studenten konden zich aanmelden voor zomerbegeleiding. Deze bestond uit wekelijkse contactmomenten online. Achterstanden werden in kaart gebracht, de studenten schreven een plan van aanpak, leverden opdrachten in en ze konden de studievoortgang bespreken.

Zestien studenten

Zestien studenten maakten dankbaar gebruik van de zomerbegeleiding. Een van hen was de 23-jarige Jesse Waterlander, derdejaarsstudent Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Voor de coronamaatregelen liep hij drie dagen in de week stage bij kinderopvang ‘De Kinderkei’ in Wolvega.

Jesse: „Door de maatregelen kon ik mijn stage en dus ook mijn opleiding niet afronden. Ik had mijn stage-uren al gemaakt, maar moest nog vier examens bij de kinderopvang doen. Het voeren van een oudergesprek was daar één van. Toen ik hoorde van de zomerbegeleiding heb ik gelijk mijn stagebegeleider gebeld. In de zomervakantie heb ik twee dagen in de week bij de kinderopvang gewerkt aan mijn examens. Volgende week heb ik mijn eindgesprek en als het goed is ontvang ik daarna mijn diploma. Vanaf oktober ga ik bij de kinderopvang aan het werk.

Hij vervolgt: „De begeleiding vanuit school heb ik als heel prettig ervaren. Iedere woensdag had ik op een vast moment contact met een docent online. Alles was bespreekbaar en ik heb veel gehad aan de feedback op mijn ingeleverde examen-opdrachten.”

Stagebedrijven

Ook het werkveld mocht gebruik maken van de zomerbegeleiding. Docent Fida Teekens: „We hebben de stagebedrijven over de online contactmomenten geïnformeerd. Iedere werkdag was er van 09.00 tot 13.00 uur een docent beschikbaar, die naast vragen en afspraken met studenten ook bereikbaar was voor vragen en calamiteiten vanuit het werkveld. Een win-win situatie.”


Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu