Swaenenborgh komt verder leeg te staan: Scapino verhuist naar Lidl-pand

Het oude gedeelte van winkelcentrum De Swaenenborgh is verloederd.

Scapino Meppel verhuist in september naar het voormalige Lidl-pand. Met de verhuizing van de schoenenwinkel, komt het oude gedeelte in winkelcentrum de Swaenenborgh volledig leeg te staan.

De Swaenenborgh. Het is een hoofdpijndossier van Meppel. Jaren geleden bruiste het nog in het, inmiddels verpauperde, winkelcentrum. Er zaten diverse boetiekjes en grote winkelketens. De bioscoop nam de bovenverdieping in beslag. Na jarenlange conflicten tussen winkeleigenaren en de eigenaar van het pand, de Van Herk Groep, raakte het oude gedeelte van het winkelcentrum leger en leger. Tot alleen nog Scapino er was gehuisvest.

Albert Heijn, Gall & Gall, Bloemendiscount en Op=Op Voordeelshop zijn nog gevestigd in het winkelcentrum.

Geïnvesteerd in de relatie

De gemeente en de Van Herk Groep hebben de afgelopen jaren al veel gepraat over het winkelcentrum. Veel verandering lijkt er desalniettemin te komen. Toch gaf Roelof Pieter Koning, de oud-wethouder die onder meer de Swaenenborgh in zijn pakket had, aan dat er flink geïnvesteerd is in de relatie. Zo zou er wil zijn vanuit de Van Herk Groep, maar loopt het nog spaak op de kosten.

Een van de punten die is besproken is invulling voor het winkelcentrum, maar de eigenaar gaf aan niet tot een ‘rendabele exploitatie’ te kunnen komen als het wordt herontwikkeld naar wonen.

De gemeente heeft gesprekken gevoerd met landelijke, regionale en lokale projectontwikkelaars om hen voor het project te interesseren. Maar, zo concludeert de gemeente, dit is een zaak tussen een mogelijke koper en de eigenaar.

De Scapino houdt vanaf maandag uitverkoop en opent op 26 september de deuren aan het Prinsenplein.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu