Tekenen met 3D-pennen, workshops over virtual reality en digitaal boeken lezen. Bibliotheek Steenwijk organiseert digitale dag

De bibliotheek van Steenwijk. Foto: Martijn Bijzitter

De bibliotheek van Steenwijk organiseert op donderdag 14 oktober een digitale dag. Geïnteresseerden kunnen tekenen met 3D-pennen, er worden virtual reality workshops gegeven en bezoekers worden bijgepraat over de vernieuwde Bibliotheek-app.

Sinds een jaar valt de vernieuwde online Bibliotheek-app te downloaden, waarmee leden duizenden e-books en luisterboeken kunt lenen. Ook kunnen zij lijstjes maken met hun favoriete boeken, fragmenten beluisteren of previews van e-books bekijken. Met de meeste abonnementen kun je tien e-books en tien luisterboeken tegelijk lenen, voor een periode van drie weken.

Iedereen die de online Bibliotheek-app wil proberen, kan naar de lees- en luisterspot komen. Ook niet-leden zijn welkom. Op donderdag 14 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur staat de lees- en luisterspot in Bibliotheek Steenwijk. Medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden.

Activiteiten

In het KennisLab zijn bovendien VR workshops en bezoekers kunnen met de 3D pennen aan de slag. Ouders kunnen tips ontvangen en vragen stellen over mediawijsheid bij kinderen. De gehele dag kunnen kinderen in de bibliotheek, met hun eigen telefoon, tablet of computer of een leenexemplaar van de bibliotheek, twee games spelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu