Het grote C&A-pand in Meppel stond slechts twee weken te huur. Nu zit Topmerk Schoenen erin

Het voormalige C&A-pand in de Hoofdstraat van Meppel stond slechts twee weken leeg. Topmerk Schoenen opent er. Foto: Daan Prest

Topmerk Schoenen opent vandaag een vestiging in Meppel. Het komt in het pand waar voorheen de C&A zat.
Lees meer over
Meppel

„Het was jammer dat de C&A vertrok, maar we zijn blij dat er een ander groot merk in komt”, reageert een woordvoerder namens Uniek Bedrijfsmakelaars.

De C&A vertrok uit Meppel op 30 mei en dus stond sinds 1 juni het grote pand in de Hoofdstraat leeg. De oppervlakte is 810 vierkante meter, en de eerste verdieping kan zelfs nog met een kleine 200 vierkante meter worden uitgebreid. Maar het is bijzonder snel gegaan. Net iets meer dan twee weken heeft het pand te huur gestaan. Op 17 juni was het al rond.

Maar het is niet zo dat de nieuwe huurders binnen twee weken waren gevonden. „Een winkelcontract moet een jaar van te voren al worden opgezegd.” Al was dat hier niet helemaal het geval, laat Uniek Bedrijfmakelaars weten. „C&A heeft het een half jaar van te voren aangekondigd. Het maakte gebruik van een noodvoorziening in het contract.” Desondanks had Uniek Bedrijfsmakelaars niet veel tijd nodig om een nieuwe huurder te vinden.

Meppel is kleine stad

En dat is toch opmerkelijk. Zeker gezien de grootte van de pand. „De focus van grote partijen ligt niet zo snel bij Meppel”, erkent de makelaar. „Die kiezen toch eerder voor steden met meer dan 100.000 inwoners.” Steden waar Topmerk Schoenen ook is gevestigd, zoals Zwolle, Groningen en Leeuwarden. Meppel wordt voor Topmerk Schoenen de kleinste stad, qua inwoners, waar het zich gaat vestigen. Daar komt nog eens bij dat het niet de makkelijkste tijd is, zowel vanwege corona als een stijging in internetaankopen. „Ketens richten zich nu vooral op het draaiende houden van bestaande vestigingen. De eerste faillissementen zijn er nu ook al.”

Is dit dan een uitzondering, dat het pand zo snel weer invulling heeft gekregen? „Ja en nee”, antwoordt de makelaar. „Het gaat erom dat je de juiste partijen bij elkaar brengt. En je hebt over het algemeen niet zo heel veel partijen, zeker niet als het pand wat groter is. Dan heb je een kleinere vijver om uit te vissen.”

Topmerk Schoenen was niet bereikbaar voor commentaar

Topmerk Schoenen in Zwolle laat weten dat de vestiging in Meppel vandaag de deuren opent, maar verwijst door naar het hoofdkantoor voor meer informatie. De woordvoerder was niet bereikbaar voor commentaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu