Toren van Steenwijk en fontein op de Markt worden tijdens eerste Regenboogweek in gemeente Steenwijkerland in regenboogkleuren gestoken

Regenboogvlag. Foto: ANP

In de gemeente Steenwijkerland wordt van 10 tot en met 17 oktober voor het eerst meegedaan aan de Regenboogweek. De pas opgerichte Stichting Regenboog Steenwijkerland organiseert die dagen allerlei activiteiten. De gemeente besteedt maandag op gepaste wijze aandacht aan de officiële start van de week.

Het is dan internationale Coming Out Day. Op die dag komt er aan de Steenwijker toren een grote regenboogvlag te hangen. Dat gebeurt met een druk op de knop door burgemeester Rob Bats en een aantal jongeren van RSG Steenwijk. Wethouder Trijn Jongman geeft een speech.

De vlag hangt er vervolgens de hele week. Naast de collegeleden zijn bestuurders van de Stichting Regenboog Steenwijkerland en een aantal jongeren van het RSG Steenwijk aanwezig. Ook de fontein op de Markt in het centrum wordt in de regenboogkleuren gezet. Ook dit is de hele week te zien.

Ik worstel en kom boven

Zondag start de Regenboogweek van Steenwijkerland met met een Regenboogviering in de Doopsgezinde Kerk in Steenwijk. Het thema van de dienst verwijst naar de roemruchte geschiedenis van een groot deel van Steenwijkerland, waarin ‘Luctor Et Emergo’ (ik worstel en kom boven) het centrale thema is.

Verder in de eerste dagen van de Regenboogweek worden er regenbooggebakjes geserveerd bij de koffie in woonzorgcentrum Nijenstede en vindt de langverwachte première van de Queerfilm Anne+ plaats in het vernieuwde Luxor Cinema’s Steenwijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meppel
menu