Uitreiking Kopperprent: Drukkerijmuseum in Meppel luidt Drents Van Goghjaar in

Met de aanbieding van de Kopperprent naar een ontwerp van de Amsterdamse kunstenaar Lieuwe van Gogh heeft het Drukkerijmuseum het Van Goghjaar in Drenthe ingeluid.

De Amsterdamse kunstenaar Lieuwe van Gogh reikt in het Drukkerijmuseum de Kopperprent uit aan commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. Rechts musuemvoorzitter Stein van Ittersum.

De Amsterdamse kunstenaar Lieuwe van Gogh reikt in het Drukkerijmuseum de Kopperprent uit aan commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. Rechts musuemvoorzitter Stein van Ittersum. Foto: Daan Prest

Lees meer over
Meppel

De commissaris van de Koning Jetta Klijnsma nam maandagochtend in het museum de kleurrijke Kopperprent met ‘vegan’ als thema in ontvangst. Bij het drukken van de jaarlijkse prent kreeg Van Gogh, nazaat van de beroemde schilder Vincent van Gogh, intensieve medewerking van vrijwilligers van het Drukkerijmuseum onder wie deskundigen op het gebied van zeefdruk Trees van Es en Jan Jager. Lieuwe van Gogh kreeg in het museum een snelcursus in het maken van zeefdrukken, een zeer arbeidsintensief scheppingsproces.

Korte film

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's